Vragen  Contact  Informatie
Ji Yuan Tang - Traditionele Chinese GeneeswijzeTherapeuten

Ki-Jan Go
Ki-Jan beoefent en doceert al meer dan 10 jaar Taiji en Qigong onder supervisie van grootmeester Fei Baonong. Vanuit deze achtergrond en interesse heeft hij TuiNa therapie en Klassieke Chinese Acupunctuur gestudeerd. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. an 2006 tot juni 2013 was hij als TuiNa-docent verbonden aan deze academie. Hij was van 2006-2011 ook docentbegeleider tijdens de jaarlijkse stage naar Qingdao, China. Naast diverse bijscholingen zoals Treatment of Male Disorders, Moving Women's Blockages, Voedingsleer, heeft hij gepraktiseerd onder supervisie van Dr. Li Jie. Tevens heeft hij meerdere malen stage gelopen in het 2nd People's Hospital in Qingdao in China en gaat hij sinds oktober 2007 jaarlijks naar de Shandong TCM-universiteit in Jinan, China om een Master course te volgen op het gebied van Acupunctuur en TuiNa. In 2010 heeft hij op uitnodiging van Josef MŁller in Zurich een tweedaagse nascholing TuiNa therapie gegeven.

Mey-Chin Roslyn Go
Roslyn heeft de vereiste opleidingen tot Acupuncturist (Klassieke Chinese acupunctuur) en Herbalist (Chinese kruidentherapie) gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Zij richt zich voornamelijk op het behandelen van gyneacologische en dermatologische klachten. Ter verdieping van haar TCG-kennis heeft zij stage gelopen in het 2nd Peoples Hospital in Qingdao, China. Na een intensieve stage te hebben gevolgd bij Dr. Li Jie praktiseert zij ook in een TCG-praktijk voor vrouwen in Amsterdam, waar zij vrouwen /koppels met een kinderwens begeleidt. Zij heeft diverse bijscholingen gevolgd waaronder: Huang Di Nei Jing (Klassieke Medische teksten), Healing with whole Foods-voedingsleer, Male Disorders (Peter Deadman), Gyneacology (Bob Flaws), Obstetric Acupuncture (acupunctuur voor zwangerschapsklachten en voor/tijdens de bevalling), Treatment of skin diseases with Chinese Medicine (Mazin Al-Khafaji) en Acupuncture along the Six Confirmations of the Shanghan Lun en Jin Gui Yao Lue Womenís Diseases (Arnaud Versluys). En onlangs heeft zij in oktober 2010 in Jinan, China een twee jarige Master Course Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lue succesvol afgerond. De studie betrof het bestuderen van twee TCM klassiekers over diagnosestelling van een grote verscheidenheid aan klachten en de behandeling met Chinese kruiden.

Ruud Vercammen
Ruuds interesse in de Chinese geneeskunde is gegroeid vanuit de traditionele Chinese krijgskunsten (Bagua, Xingyi, Taiji, Qigong) die hij nu ruim achttien jaar beoefent. Gezondheid, zelfverdediging en geneeskunde zijn in China nauw met elkaar verbonden. Ruuds stap naar TCG (TuiNa therapeutische massage en Acupunctuur) was dus vanzelfsprekend. Vanuit de krijgskunsten heeft hij een brede kijk gekregen op het menselijk lichaam. Deze kennis benut hij dagelijks in de praktijk door zijn patiŽnten gerichte oefeningen mee te geven ter bevordering van hun herstelproces. Zelfredzaamheid en bewustwording van de patiŽnt zijn een belangrijk onderdeel in Ruuds behandelingen.
Inmiddels is Ruud gediplomeerd Acupuncturist en TuiNa-therapeut. Ook geeft hij les in onder andere de traditionele interne Kungfustijlen Bagua Zhang en Xingyi Quan. Het menselijk lichaam is een bron van kennis voor Ruud. Het blijft hem, in al zijn facetten, elke dag weer intrigeren.

Jeanette Lichtveld
Jeannette heeft in 1999 de opleiding sportmassage en sportverzorging gedaan bij de Nederlandse Vereniging voor Sportmassage (NVVS). Aansluitend heeft zij als sportmasseur in een sport-medisch centrum gewerkt, terwijl zij bij de voetbalvereniging Excelsior in Rotterdam de verzorging deed van de Jeugdselectie.
Enkele jaren later heeft zij de opleiding tot pedicure gedaan, met als specialisatie voetverzorging bij diabetici. In 2005 is zij haar eigen praktijk begonnen voor massage en voetverzorging. Jeannette heeft doorlopend na- en bijscholingscursussen gevolgd op het gebied van massage en voetverzorging. Toen zij met behulp van Chinese geneeskunde van een chronische klacht af is geholpen was haar belangstelling voor TCM gewekt. Dat zij vervolgens de bij de Academie voor Chinese geneeskunde Qing-Bai de Tuina-opleiding ging volgen was niet meer dan een logische stap. In 2012 heeft zij deze opleiding met goed gevolg afgerond. Voor Jeannette zit de kracht van Tuina in het feit dat het zowel therapeutisch als preventief ingezet kan worden. Als onderdeel van de Chinese geneeskunde kijkt Tuina naar de mens in de breedste zin, met vele behandeltechnieken ter bevordering van de gezondheid. Volgens haar is de verzorging van je voeten een essentieel aspect van je welzijn.

Maarten Kam
Maarten heeft een 1e-graads lesbevoegdheid voor het vak Wiskunde en ruim 20 jaar ervaring met lesgeven in het middelbaar (vmbo, havo, vwo en speciaal onderwijs) en particulier onderwijs. Hij is specialist op het gebied van onderwijs aan leerlingen met autisme.
Maarten heeft een sportief verleden, i.h.b. als wedstrijdroeier. In 1999 is hij in aanraking gekomen met Taiji en Qigong en sinds 2001 traint hij bij de School van de Kraanvogel, de school van Roel Jansen in Den Haag, waar hij naast bovengenoemde stijlen ook minder bekende krijgskunsten als Tit Khun, Duanda en Tantui beoefent. In de School van de Kraanvogel heeft hij meer dan 8 jaar leservaring. Via de Chinese martiale kunsten maakte hij kennis met het concept Qi. Met het doel een beter begrip te krijgen van wat Qi is, is hij naast zijn krijgskunsttraining Chinese geneeskunde gaan studeren aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Daar heeft hij in 2011 zijn diplomaís behaald voor de opleidingen Tuina Therapie en Klassieke Acupunctuur. Maarten heeft stage gelopen bij het 2nd Peoples Hospital in Qing Dao, China, en heeft diverse nascholingscursussen gevolgd, waaronder de Nan Jing (klassiek Chinees-geneeskundig werk) bij dr. Li Jie. Hij houdt praktijk in Zoetermeer en Den Haag.